به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دبیر خانه شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت از بوشهر، شیخ حسین درستکار امام جمعه موقت اهل سنت گوده در خطبههای نمازجمعه این هفته با بررسی اجمالی دعا در قرآن گفت: یکی از موضوعاتی که در قرآن کریم مطرح شده موضوع دعاست و اگر در قرآن خواندنمان اندکی دقت و تدبر کرده باشیم میبینیم که دعا از اولین سوره قرآن یعنی سوره فاتحه شروع شده و تا آخرین سوره قرآن یعنی ناس خاتمه مییابد.
وی افزود: توجه به دعاهای پیامبران در آیات قرآن از این جهت مهم است که ما پی میبریم دغدغه آن مردان بزرگ چه بوده؟ هم وغم آنها چه بوده؟ میخواهند به کجا برسند و هدف و مقصد آنها چه بوده است؟
خطیب جمعه با بیان اینکه ابراهیم بت شکن بعنوان مؤسس مکه، امنیت و رزق را برای مردم آن شهر طلب میکند، گفت: دغدغه حضرت ابراهیم برای مردم مکه این دو چیز مهم است که بنای هر شهری بستگی به این دو امر دارد.
شیخ درستکار تصریح کرد: این دو نعمت که دغدغه حضرت ابراهیم بود از نعمتهای بسیار بزرگ و مهم خداوند بر بشر است که اگر این نعمتها یافت شود هم مسئولیت انسان در قبال خدا و هم حق خداوند بر بندگان سنگینتر میشود.
خطیب جمعه متذکر شد: تاریخ ثابت کرده است حاکمان ظالم و مستبد هرگاه بخواهند ملتی را عذاب دهند و نابود گردانند آنها را از این دو نعمت محروم میسازند به گمان اینکه میتوانند بر ملت خود تسلط یابند که غالب انقلابها در جهان شاهد بر این امر است.
وی با اشاره به دغدغه خلفای راشد به مایحتاج مردم گفت: خلفای عادل مابعد رسول الله (ص) بر تامین مایحتاج مردم بالاخص مواد غذایی نهایت سعی و تلاش خود را میکردند و قسمتی از اموال بیتالمال را مختص محتاجین جهت تامین مواد غذایی آنها اختصاص میدادند.
امام جمعه موقت اهل سنت گوده کمک و یاری نیازمندان جامعه را یادآور شد و گفت: اگر احیانا مسئولین در انجام وظیفه خود کوتاهی کردند وظیفه ما مسلمین نسبت به یکدیگر این است که عون و کمک هم باشیم و برادران نیازمند و محتاج خود را از با صدقه و زکات خود کمک کنیم تا محتاجی و گرسنهای در شهر و منطقه نباشد.
حافظ کل قرآن و مدرس علوم دینی با بیان اینکه رسولالله (ص) در دعاهای خود به ما یاد داده است که از جوع و گرسنگی به خدا پناه ببریم، بیان کرد: «اللهم إنی أعوذ بک من الجوع فإنه بئس الضجیع». گرسنگی بدترین صاحب و دوستی است که انسان را از انجام عبادات مانند سجود و رکوع باز میدارد.
وی با تأکید بر اینکه گرسنگی انسانهای قوی را ضعیف و ذهن را مشوش میکند و در ذهن انسان فکرهای پست و خیالهای باطلی را ایجاد میکند، گفت: امنیت و سلامتی و غذای کافی طبیعتا به همراه قناعت و رضایت به دادههای خداوندی است؛ هر چند که نسبت به بقیه هم کم باشد اما کفاف یک انسان است پس این امر عبادت و شکر را میطلبد.
شناسه خبر: 8963