به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دبیرخانه شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت از سیستان و بلوچستان، مولوی اسلام دوست امام جمعه اهل سنت رمین چابهار در خطبه های نماز جمعه این هفته ضمن تلاوت آیه «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا عَلَیْکُمْ أَنفُسَکُمْ ۖ لَا یَضُرُّکُم مَّن ضَلَّ إِذَا اهْتَدَیْتُمْ ۚ إِلَى اللَّهِ مَرْجِعُکُمْ جَمِیعًا فَیُنَبِّئُکُم بِمَا کُنتُمْ تَعْمَلُونَ»۱۰۵مائده گفت:
وقتی انسان همیشه در پی عیب دیگران باشد خود را فراموش می کند. و اگر سخنی هم بگوید سخنش تاثیر گذار نخواهد بود. سخن زمانی تاثیر گذار خواهد بود که انسان ابتدا به فکر اصلاح خودش باشد. یکی از مشکلات جامعه اسلامی همین است که ما خودمان را فراموش کردیم و بدتر زمانی است که نه تنها به فکر اصلاح دیگران نیستیم بلکه در پی عیب گیری و گناه دیگران هستیم، در این موقع نه تنها فرد اصلاح نمیشود بلکه موجب هلاکت انسان هم میشود.
وی خاطر نشان کرد: انسان باید در فکر اصلاح خود باشد اصلاح خود موجب اصلاح دیگران میشود. هر شخص در قیامت جوابگوی اعمال خود است، پرسیده میشود تو چکار کردی پرسیده نمیشود که فلان فرد چیکار کرده. این که در قبال اصلاح دیگران چیکار کرده چیز دیگری است که از آن سوال میشود اما اول خود فرد سوال میشود.
«یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا عَلَیْکُمْ أَنفُسَکُمْ ۖ لَا یَضُرُّکُم مَّن ضَلَّ إِذَا اهْتَدَیْتُمْ…» الله تعالی در این آیه به مومنان تذکر میدهد که مواظب خودتان باشید چون وقتی شما بر هدایت باشید، کسى که گمراه شده باشد، زیانى به شما نمى رساند.
امام جمعه اهل سنت رمین افزود: بزرگترین ضربهای که به جهان اسلام زده شده از سوی مسلمانان بوده تا از سوی کفار. بزرگترین ضریه از بی عملی است. ما مدعی مسلمانی هستیم اما وقتی به اسلام خود عمل نکنیم، سبب نگاه بد دیگران میشود. وقتی به فکر اصلاح خود باشیم این خود سبب اصلاح دیگران میشود. به سبب اعمال صحابه بود که بسیاری از انسانها مسلمان میشدند. همین اعمال و رفتار نبی کریم صلیالله علیه و سلم بود که سبب ایمان انسانها شد.
خلاصه اینکه انسان همیشه در فکر اصلاح خود باشد و خود را محاسبه کند. که آیا مخالفت الله و مخالفت سنت رسول را نمیکند. اعمال اسلام بر پنج قسم هستند. در مورد این پنج چیز انسان خود را محاسبه کند.
مولوی اسلام دوست در ادامه بیان کرد: اولی عقاید است ببیند عقیدهاش چطور است؟ خدایی ناکرده به شرک مبتلا نشده یا در پی بدعات و خرافات نرفته. دومین قسم عبادات هستند: نماز، روزه حج، زکات و غیره، آیا این عبادات را انجام میدهد؟ سوم معاملات هستند. در مورد معاملات خود فکر کند این معاملهای که میکند چه نوع کاری است؟ آیا رزقی که کسب میکند از راه حلال کسب میکند یا حرام؟ اگر خلاف انجام میدهد به فکر اصلاح خود باشد.
وی تصریح کرد: چهارم معاشرت و آداب زندگی است. که زندگی فرد چگونه میگذرد آیا مطابق سنت رسولالله صلیاللهعلیهوسلم است؟ یا خلاف زندگی رسولالله صلیاللهعلیهوسلم است. آیا حق زن و مرد، پدر و مادر و فرزندان ادا میشود؟
پنجمین مورد اخلاق است، که فرد دارای چه اخلاقی است. با فرزند و خانواده و افراد جامعه چه اخلاقی دارد؟ انسان خود را مطابق این پنج چیزی که در اسلام هستند خود را محاسبه کند. اگر فرد خود را عادت به محاسبه اعمال دهد کم کم الله تعالی او را توفیق اصلاح نصیب میکند. وقتی فرد اصلاح شود جامعه هم اصلاح میشود.