به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دبیر خانه شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت از بوشهر، شیخ احمد ابراهیمی امامجمعه موقت اهل سنت روستای زبار در خطبههای نماز جمعه این هفته به موضوع دوست خوب پرداخت و گفت: یکی از مباحث مهم در مسائل اجتماعی دوستی و روابط دوستانه با یکدیگر است و انسان ناگزیر از انتخاب دوست و رفیق است.
وی انتخاب دوست خوب و همنشین باتقوا را مورد تأکید قرار داد و با توجه به آیاتی از کلامالله مجید گفت: «الأَخِلاءُ یَوْمَئِذٍ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ إِلا الْمُتَّقِینَ». دوستان در آن روز دشمن یکدیگرند مگر پرهیزکاران. تقوا و دینمداری، اصلیترین ملاک انتخاب دوست است.
وی افزود: دوستان خوب ویژگیهایی دارند که آنها را از دیگران متمایز میکند در مکتب اسلام دوست خوب باید عاقل و هوشمند باشد و میتواند با درایت گره از کار دیگران باز کند.
خطیب جمعه اخلاق حسنه را از دیگر مشخصات دوست واقعی برشمرد و یادآور شد: در انتخاب دوست اخلاق از مهمترین ویژگیها است و همچنین میباید فاسق و اهل بدعت نباشد و نسبت به دنیا حرص و طمع نداشته باشد.
شیخ ابراهیمی در ادامه سخنان به رفتار پیامبر گرامی اسلام با دوستان حضرت خدیجه همسر پیامبر اشاره کرد و گفت: «قد اکرم النبی صلیالله علیه وآله و سلم عجوزا و قال انها کانت تاتینا زمن خدیجه و ان حسن العهد من الایمان» روایت شده است که روزی پیرزنی به نزد پیامبر (ص) رفت؛ ایشان با لطف و محبت با وی برخورد کرد. زمانی که پیرزن رفت عایشه درباره او پرسید، ایشان فرمود: او کسی بود که در زمان خدیجه به منزل ما رفتوآمد میکرد و معاشرت خوش، از ایمان است.
خطیب جمعه با اشاره به فضایل خدیجه سلامالله علیها گفت: پیامبر همیشه برای دوستان حضرت خدیجه هدایایی میفرستاد و فضایل ایشان را در میان همسران یاد میکرد.
وی در ادامه گفت: عایشه رضی الله عنها خطاب به پیامبر اکرم (ص) گفت که چرا در سوگ زنی پیر و سرخرو از پیرزنان بنی اسد گریه میکنی؟ رسول خدا فرمود: او مرا تصدیق به رسالت کرد آنگاهکه شما مرا تکذیب کردید، به من ایمان آورد آن زمان که شما بر من کافر بودید… ازآنپس عایشه با یاد کردن از خدیجه خود را به پیامبر نزدیک میکرد.
شناسه خبر: 5345