به گزارش دبیرخانه شورای برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت از کردستان، محمدرسول شیخیزاده صبح امروز در نخستین جلسه شورای زکات استان کردستان در سالجاری که در دفتر نماینده ولی فقیه در استان برگزار شد، اظهار کرد: علما و روحانیون نقش مهمی در بصیرتافزایی و آگاهیبخشی جامعه دارند.
وی گفت: مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور به عنوان متولی حوزه علما و روحانیون اهل سنت کمک قابل توجهی را در زمینه ترویج و احیای فرهنگ پرداخت زکات در جامعه داشته است.
وی تصریح کرد: از مجموع زکات جمع آوری شده در سال گذشته ۱۳۰ میلیارد ریال در زمینههای مختلف تهیه جهیزیه، حوزه درمان، آزادسازی زندانیان، خرید، تعمیر و احداث مسکن مددجویان و کمک به معیشت نیازمندان هزینه شد.
وی اظهار داشت: سال گذشته در یک هزار و ۲۶۳ روستای استان زکات جمعآوری شده است.
مدیرکل کمیته امداد کردستان اضافه کرد: ۷۵ درصد روستاهای کردستان در بحث پرداخت زکات فعال بوده و همه دهیاران آنها به این موضوع علاقمند هستند.
وی خاطرنشان کرد: در راستای جمعآوری زکات ۲ هزار و ۴۸۸ نفر مودی زکات و یکهزار و۲۲۷ نفر مبلغ افتخاری در سطح استان فعالیت داشتهاند.
شیخیزاده تعداد جلسات برگزارشده شورای زکات شهرستانی و استانی در سال گذشته را یکهزار و ۲۲ جلسه عنوان کرد و گفت: با تلاش تمام مجموعههای در سال گذشته بیش از ۲۰ میلیارد تومان زکات در سطح استان جمعآوری شده است.
به گفته وی، زکات جمعآوری شده در دو بخش امور فقرا و پروژههای عمرانی هزینه شده است.
شیخیزاده به سرفصلهای هزینهکرد زکات در بخش فقرا اشاره کرد و گفت: ۱۳ هزار میلیارد تومان معادل ۶۶ درصد زکات جمعآوری شده در راستای پرداخت جهیزیه، کمکهزینه درمانی، آزادسازی زندانیان، کمک به ساخت مسکن برای فقرا هزینه شده است.
وی تصریح کرد: ۷ میلیارد تومان از زکات جمعآوری شده استان نیز در بخش اجرای پروژههای عمرانی عامالمنفعه شامل احداث مسجد، خانه عالم، حسینیه و غیره هزینه شده است.
مدیرکل کمیته امداد کردستان ادامه داد: برنامه استان در بحث جمعآوری زکات در سال گذشته ۱۸ میلیارد تومان بود که با تلاش کل مجموعه ۱۱۲ درصد برنامه تحقق یافت.
وی اضافه کرد: تعهد سالجاری جمعآوری ۲۲۵ میلیارد ریال است که امیدواریم با همت و همراهی همه مجموعهها، ۱۰۰ درصد برنامه تحقق پیدا کند.
به گفته شیخیزاده، زکات جمعآوری شده در بحث اقدامات اجرایی هزینه نشده بلکه تمام هزینههای جاری از محل اعتبارات امداد و دولتی تامین و هزینه میشود.
به گفته وی، زکات جمعآوری شده در همان محل هزینه میشود و هیچ دخل و تصرفی در این مبلغ از سوی شورای زکات استان و شهرستانها صورت نمیگیرد و یک ریال هم جابجا نشده است.
شیخیزاده با بیان اینکه به عنوان متولیان دبیرخانه شورای زکات استان آنچه وظیفه اداری و شرعی بوده به نحو احسن انجام دادهایم، گفت: استان کردستان همه ساله در بحث زکات و عمل به این واجب الهی در سطح کشور از استانهای اول تا سوم بوده است.