خطبههای مورخه 98/02/13 پاوه به امامت حاج ماموستا ملا قادر قادری و حضور باشکوه مسلمانان نمازگزار در مسجد جامع شهر پاوه، برگزار شد. در نماز جمعه این هفته خطیب جمعه پاوه خطبهها را به موضوعات «۱-ماه رمضان ۲- سه جمله پندآموز از مردان بزرگ دین و تاریخ ۳-دو یادآوری خیر» اختصاص داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دبیرخانه شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر امامجمعه پاوه، حاج ماموستا دکتر ملا قادر قادری در خطبههای نماز جمعه این هفته (۱۳ اردیبهشت ۹۸) که با حضور مردم نمازگزار در مسجد جامع پاوه برگزار شد، در بخش اول خطبهها به بیان حدیثی از پیامبر اسلام به روایت سلمان فارسی پرداخت و گفت: سلمان فارسی (رضوانالله تعالی علیه) میفرماید: در آخرین روز ماه شعبان که مصادف با جمعه بود پیامبر اسلام (ص) خطبهای خواندند که حاوی نکات ارزشمندی بود ازجمله فرمودند: ای مسلمانان و ای اهل ایمان و اهل توحید، ماهی در راه است و کمکم دارد مهمان ما میشود که ماه عظیم و مبارکی است. در آن شبی هست که عبادت و احیای آن بهاندازۀ ۱۰۰۰ ماه ارزش دارد و خداوند بزرگ روزۀ این ماه را واجب فرموده و احیای شبهای آن با عبادت، ذکر، نماز، تهلیل و تراویح سنت و مستحب است.
عضو شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت و امام جمعه پاوه افزود: هر احسانی در ماههای غیر رمضان حدی مشخص دارد اما احسان و صدقه در ماه رمضان بهاندازه یک فرض ثواب و پاداش دارد و ادای هر فرض در این ماه مبارک بهاندازۀ ۷۰ فرض در ماههای دیگر ثواب دارد و اینها همه برکت و تشویقاند برای مسلمانان.
خطیب جمعه پاوه در ادامه رمضان را ماه صبر دانست و گفت: اگر انتظار پاداش نباشد، در این فصل از سال تحمل روزۀ رمضان سخت و زحمت است اما رمضان ماه صبر و پاداش صبر هم بهشت است. پس اگر میخواهیم بهشت نصیب ما شود باید در رمضان صبر داشته باشیم.
امامجمعۀ پاوه به تعریف رمضان در کلام رسول گرامی اسلام (ص) پرداخت و گفت: پیامبر عزیز ما میفرمایند: رمضان ماهی است که اولش مژدۀ رحمت، وسطش مغفرت و رحمت و آخرش نیز رهایی از آتش جهنم و این بهترین پاداش و حقالزحمه به اهل صیام رمضان است.
عضو شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت و امام جمعه پاوه به چهار توصیه مهم رسول خدا (ص) که در رمضان باید زیاد تکرار شوند، اشاره کرد و گفت: حضرت میفرمایند: در رمضان ۱-لا اله الا الله را زیاد تکرار کنید زیرا دلها را پاک میکند ۲-بسیار استغفار کنید چون رمضان ماه رحمت و مغفرت است. ۳-در این ماه بسیار درخواست بهشت کنید ۴-دعا کنید که از بلا و مصیبت جهنم نجات یابید
ماموستا دکتر قادری با اشاره به اینکه پاداش رمضان را خداوند میدهد افزودند: خداوند در حدیثی قدسی میفرماید: «الصوم لی و انا اجزی به» پس هر کس روزه رمضان را بگیرد با خداوند معامله خواهد کرد و همیشه پاداش بزرگان، بزرگ خواهد بود.
خطیب جمعه پاوه در بخش دوم خطبهها به بیان سه سخن مهم از بزرگان پرداختند و در ابتدا با حدیثی از پیامبر اسلام شروع کرد و گفت: پیامبر اسلام (ص) میفرمایند: «لکل شیءٍ زکاتٌ و زکات الجسد الصوم و الصوم نصف الصبر» هر چیزی زکاتی دارد و زکات صحت جسم و بدن روزه است. هر کاری نیازمند صبر است بخصوص روزه ماه مبارک رمضان
امامجمعه پاوه در ادامه افزود: از همه شما برادران و خواهران میخواهم در رمضان با خدای خود معامله کنید و اگر قادر به گرفتن روزه نیستید و مریض و مسافر هستید روزه نگیرید؛ زیرا این امر پروردگار است که وقتی روزه رمضان شمارا اذیت و مرض شمارا تشدید میکند اجازه دارید که روزه نگیرید و با این کار هم امر پروردگار را بهجای آوردهاید؛ اما سعی کنید فکرتان به یاد خدا و رمضان باشد و حریم رمضان را حفظ کنید.
وی جمله دوم را با سخنی از شیخ طنطاوی مفسر بزرگ قرآن کریم ادامه دادند و گفتند: روزی یکی از شاگردان شیخ از او پرسید تاکنون از چه مطلبی بیشتر لذت بردهای؟ شیخ طنطاوی گفت: بعد از ۷۰ سال زندگی جملهای از ابن جوزی بسیار به من لذت داده است و آن این است که «مشقه الطاعهِ تَذهَب و یَبقیٰ ثَوابَهُ» مشقت عبادت تمام خواهد شد اما ثواب آن برای همیشه خواهد ماند.
ماموستا دکتر قادری بخش سوم خطبه دوم با بیان اینکه همه بیایم از دعاهای شبهای رمضان و ذکر و اوراد سحری بهره گیریم، به شعری از حافظ شیرازی اشاره کرد و گفت: حافظ علیهالرحمه میفرماید:
هر گنج سعادت که خدا داد به حافظ … از یمن دعای شب و ورد سحری بود
امامجمعه پاوه در بخش سوم خطبهها در خصوص چگونگی گرفتن روزۀ رمضان به حدیثی از پیامبر اسلام (ص) اشاره کرد و گفت: پیامبر اسلام میفرمایند: اگر ماه را دیدید روزه بگیرید و در آخر رمضان هم اگر ماه را دیدید روزه خود را افطار کنید.
عضو شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت و امام جمعه پاوه افزود: در عصر پیامبر اسلام (ص) ماه تنها هجریقمری بوده است و علم فلکیات و ماهواره و علوم هواشناسی وجود نداشته است. عبدالله بن عباس (رض) میفرماید: خدمت پیامبر اسلام رسیدم و گفتم: امشب ماه را دیدم و پیامبر اسلام فرمودند: من امشب روزه میگیرم به اصحاب هم خبر دهید امشب روزهبگیرند؛ و خیلی ساده روزه گرفتند. یکی دیگر از اصحاب هم از سفر شام برگشتند و خدمت یکی از خلفای راشدین رسیدند و گفتند: ما در شام در فلان روز ماه را دیدیم. امیرالمؤمنین فرمود: شما میتوانید فردا روزه نگیرید اما ما ماه را روز بعد از شما دیدهایم و هنوز رمضان را کامل نکردهایم و باید امروز را هم روزه باشیم؛ دیگر جنگ و دعوایی در کار نبود.
ماموستا دکتر قادری به دیدگاه مذاهب اربعه اهل سنت در خصوص رمضان پرداخت و گفت: رأی امام ابوحنیفه، امام مالک و امام احمد بر این است در هرکجای دنیا ماه رؤیت شد مسلمانان میتوانند در هر نقطهای که زندگی میکنند روزه بگیرند اما امام شافعی میفرماید: مطلع مهم است و اگر در منطقه خود ماه را دیدید، روزه بگیرید و اگر ماه را رؤیت نکردید روزه نگیرید. در مذهب ما فاصلۀ رؤیت هلال محدود است و تا ۹۶ کیلومتر جنبۀ وجوب پیدا میکند.
امامجمعه پاوه افزود: ما گرفتار این دو دیدگاه و از طرفی دیگر گرفتار دیدگاه دولتها هستیم. عربستان سعودی که خود را مرکز اهل سنت میداند و جمهوری اسلامی که خود را ام القرای اسلام و مرکز تشییع میداند متأسفانه در گرفتن روزه رمضان بعضاً وحدتی در بین آنها نیست و گاهی وقتها هم شاهد تفاهم در روزه گرفتن و انجام عید هستیم درزمانی هماهنگی در گرفتن روزه و عید باشد مشکلی نیست و در زمانی که یک روز فاصله وجود داشته دارد، جمعی در منطقۀ کردنشین با هیاهو نماز عید را برگزار میکنند. درحالیکه جمهوری اسلامی عید را اعلام نکرده و بسیاری از مردم روزه دارند و ادارات برقرار است و موضوع موجب اختلاف است.
وی ادامه داد: ما در مناطق کردنشین مقداری عجول هستیم، اهل سنت شیراز و بندرعباس و سیستان و بلوچستان و بوشهر و خراسان و ترکمنصحرا و … پایبندتر از ما به مسائل مذهبی هستند؛ معهذا به خاطر مصلحت مملکت و قوم خود در اعلام روز عید عجله نمیکنند؛ اما در مناطق کردنشین هرساله شاهد اختلاف و جبههگیری هستیم.
ماموستا دکتر قادری با اشاره به اینکه در رمضان سیمای شهر و ادارات و بازار ما باید سیمایی رمضانی باشد، خاطرنشان کرد: در جلساتی که برای استقبال از رمضان داشتیم برنام هایی تدوین شده است که سیمای تدین شهر حفظ شود، خبرهایی به ما میرسد که برخی از رستورانها به بهانه های واهی اصرار به فعالیت در ماه رمضان دارند که زیبنده نیست. لذا از همه عزیزان درخواست داریم در حفظ حریم رمضان و رعایت شئونات این ماه مبارک جدیت به خرج داده و تلاش کنیم سیمای شهرمان سیمایی رمضانی باشد
عضو شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت و امام جمعه پاوه در ادامه ضمن تبریک هفته معلم خاطرنشان کرد: ضمن تبریک این ایام به معلمین عزیز از زحمات همه معلمین گرانقدر تشکر می کنیم و امیدوارم مجموعه آموزشوپرورش پاوه در ماه رمضان امسال نقش پررنگتری داشته باشند.
ماموستا دکتر قادری به مناسبت اول ماه مه (روز کارگر) این روز را به تمام کارگران زحمتکش تبریک گفت و خاطرنشان کرد: پیامبر عزیز ما به هنگام بازگشت از غزوه تبوک وقتیکه با یکی از اصحاب که دستانش در اثر کار و زحمت و امرا معاش خانوادهاش ترک خورده بود مصافحه کرد، دستانش را بوسید و فرمودند: این دست در قیامت با آتش دوزخ نخواهد سوخت. ما هم دست کارگران و سیمای برادران معلم را میبوسیم و از خواهران معلم هم تشکر میکنیم. همه سالم و تندرست باشید.
گفتنی است قبل از خطبه ها، سرودی زیبا به مناسبت استقبال از ماه مبارک رمضان تقدیم نمازگزاران شد.