به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دبیرخانه شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت از کردستان، ماموستا مرادی در خطبههای نماز جمعه این هفته در مسجد جامع شهر دیواندره با بیان اینکه ۲۶ تیر ماه سالروز تاسیس شورای نگهبان است، اظهار کرد: سالروز این شورا که همواره هماهنگ و همگام با موازین شرع و قانون اساسی و منویات مقام معظم رهبری حرکت میکند را گرامی میدارم.
وی خاطرنشان کرد: در دهه کرامت قرار گرفتهایم ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) و حضرت امام رضا (ع) به برادر و خواهرشان در منطقه خودمان حضرت کوسه هجیج و حضرت هاجره خاتون و عموم مردم ایران سرافراز تبریک و امیدواریم رهروان واقعی برای اهل بیت(ع) باشیم.
امام جمعه شهرستان دیواندره از حجاب به عنوان آنتی ویروس به روز برای حراست از ایمان در برابر هجمههای امروز دشمنان اسلام نام برد و اظهار کرد: حجاب انسان را در مقابل ویروسهای مخربی که امروز ارزشهای دینی و اخلاقی را هدف قرار دادهاند محفوظ میکند.
ماموستا مرادی در ادامه با اشاره به نامگذاری ۱۶ تا ۲۳ تیر ماه که به عنوان هفته فرهنگ مالیاتی نامگذاری شده است، گفت: دریافت مالیات از صدر اسلام تا کنون وجودداشته است.
وی در ادامه با اشاره به تجمع مردم مشهد به اعتراض قانون تغییر لباس در تیر ماه سال ۱۳۱۴ در مسجد گوهرشاد که توسط نیرو های دولتی سرکوب شد، عنوان کرد: این تجمع هجری شمسی در زمان حکومت پهلوی اول رخ داد و علت این تجمع اجباری شدن کلاه و سیاستهای تغییر لباس برای مردان و بعداً برای زنان و حبس آیت الله قمی بود.
امام جمعه شهرستان دیواندره خاطرنشان کرد: بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در آن زمان به شهادت رسیدند و عده زیادی هم زخمی شدند.
ماموستا مرادی در ادامه به موضوع زکات و اهمیت پرداخت زکات پرداخت و گفت: ایمانداران اگر ما در مورد اصل دین و فرع دین فکر کنیم فرع دین همان ارکان اسلام است که شامل شهادتین، زکات، روزه و حج میشود.
وی با تاکید براینکه زکات بعد از شهادتین و نماز آمده است، خاطرنشان کرد: یعنی زمانی که به وحدانیت خدا و به رسالت حضرت رسول(ص) ایمان داری و نماز میخوانی باید زکات اموال خود را هم پرداخت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: بیش از هشتاد آیه قرآن به ضرورت ادای نماز و پرداخت زکات اشاره و برآن تاکید شده است.
امام جمعه شهرستان دیواندره افزود: ابن عباس (رض) میفرماید : «کسی که نماز بخواند و زکات ندهد خدا نمازش را هم قبول نمیکند و واجب بودن زکات با قرآن و سنت و اجماع ثابت شده است.
ماموستا مرادی تصریح کرد: خداوند در قرآن کریم خطاب به حضرت رسول (ص) میفرماید« ای محمد (ص) زکات بردار از اموال امتت تا با آن زکات پاک شوند و قلبشان از چرک محبت مال دنیا پاک شود قلبشان از حسد پاک شود».
وی با بیان اینکه زکات تنها مربوط به دین مبین اسلام نیست و در سایر ادیان نیز سفارش شده است، گفت: خدا به حضرت موسی (ع) امر کرد نماز بخوان و زکات را پرداخت کن و به عموم پیامبران نیز امر به نماز و زکات شده است.
به گفته وی، دین پایدار دینی است که بحث فقرا در آن مطرح و برای فقیر ارزش قائل شود که مهمترین فلسفه پرداخت زکات توجه به نیازمندان است.
امام جمعه شهرستان دیواندره با بیان اینکه اساساً زکات برای جبران کمبودهای مالی افراد جامعه و پر کردن شکاف طبقاتی است، خاطرنشان کرد: باید با بهرهگیری از ظرفیت زکات زمینه رفع مشکل بیکاری تعدادی از افراد جامعه را هر ساله فراهم سازیم.
ماموستا مرادی با تاکید براینکه پرداخت زکات معتبرترین ضامن برای حفظ آزادی و استقرار ثبات سیاسی و اقتصادی یک ملت است، اذعان داشت: زکات فقیر پروری نیست بلکه کمکی است برای بهتر زندگی کردن طبقات پایین جامعه و میتوان با برنامهریزی از همین محل زمینه رفع مشکل بیکاری تعدادی از جوانان را فراهم سازیم.
وی اذعان داشت: انسان عاقل کسی است که مال دنیا او را به خود وابسته نکرده باشد و تزکیه نفس همان جهاد اکبر است.
امام جمعه شهرستان دیواندره با بیان اینکه در پرداخت زکات این مهم قابل توجه است که با چه نگرشی انسان میتواند زکات پرداخت کند، گفت: در پرداخت زکات دو نگرش مطرح است یکی نگرش شیطانی و قارونی و دیگری نگرش رحمانی و سلیمانی!
ماموستا مرادی افزود: مالی که خدا به انسان میبخشد برای امتحان و آزمایش است و باید شکرانه آن را به جا آورد چون شکر نعمت، نعمت های خداوند را زیاد و کفر نعمت ، نعمتها را با عذاب الیم از انسان میگیرد.
وی اظهار داشت: کسی نزد خدا دارای ارزش است که تقوای بیشتری داشته باشد اگر خدا ثروت و مالی به ما داد نباید مغرور شویم و آنچه را که می بخشیم خدا جایش را پر خواهد کرد.