به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دبیر خانه شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت از بوشهر، شیخ خلیل افرا محقق و پژهشگر اهل سنت و خطیب توانمند مسلط به زبان فارسی و عربی، عضو شورای برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت در همایش قرآنی و گردهمایی خراسان رضوی شهرستان تربت جام در جمع باشکوه بیش از ده هزار نفری اهل سنت به سخنرانی پرداخت.
شیخ خلیل افرا در این همایش در خصوص برکات و فضایل قرآن کریم و تاثیرات قرآن در قلب و دل انسان و وداع با ماه مبارک رمضان سخنان ارزشمندی را ارائه کرد.
وی با اشاره به اینکه امت اسلام فریقین شیعه و اهل سنت در ایران اسلامی میباید همواره قدرشناس نعمت بزرگ وحدت و برادری حاکم در کشور باشند گفت: برادری و برابری و همفکری و وحدت راز موفقیت، عزت، عظمت، شوکت و سربلندی جامعه شیعه و اهل سنت است که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب حفظهالله و دبیرخانه شورای مدارس علوم دینی اهل سنت و دفاتر استان است.
امامجمعه موقت اهل سنت کنگان، امامخمینی (ره) را منادی وحدت در جهان اسلام بیان کرد و گفت: امام خمینی (ره) وحدت را عامل قدرت و تفرقه را موجب ضعف می دانست و وفاق و همدلی و وحدت برای حضرت امام آرمانی بزرگ محسوب میشد. ایشان ضعف ملت را در تفرّق و مجد و عظمت جهان اسلام را در وفاق و همدلی میدانست.
شیخ خلیل افرا توجه به خط و مشی فکری و سیاسی و انقلابی امام را تنها راه رهایی امت اسلام عنوان کرد و گفت: خط مقام معظم رهبری حفظه الله تعالی همان خط امام است و تنها راه برونرفت کشور پیروی از رهبر فرزانه انقلاب و فصلالخطاب قراردادن خط مشی ایشان است.
عضو شورای برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت، قرآن را محور وحدت و عامل رحمت و محبت در میان مسلمین خواند و با توجه به ماه رمضان ماه بهار قرآن، گفت: قرآن کریم در ماه مبارک رمضان بر قلب نازنین حضرت ختمی مرتبت نازل شد و در این ماه توفیق و سعادت انس با کلام الله بیش از هر زمان رفیق و مونس لحظات معنوی مسلمانان و مؤمنین و روزهداران است.
وی آیات قرآن کریم را در دو بخش آیات تکوینی و تشریعی تشریح کرد و گفت: قرآن کریم در موارد متعدد، آیات تکوینی را نشانه و راهی برای شناخت خداوند معرفی می فرماید. در یک تقسیم بندی، آیات تکوینی به آفاقی و انفسی تقسیم می شود. آیات تکوینی در آفاق و در جهان منتشر است و ما با دیدن آیات الهی به عظمت و بزرگی خداوند لایزال پی میبریم.
پژوهشگر اهل سنت استان بوشهر در ادامه بیانات آیات تشریعی را مورد بحث قرار داد و بیان کرد: آیات تشریعی آن دسته از دستورات خداوندی است که انسان با پیروی از آنها، از قبیل واجبات، فرائض و نوافل میتواند به رشد و کمال خود برسد.
وی تأکید کرد: قرآن عظیمالشان بهعنوان قانون و راهنمای زندگی برای انسان هاست تا با ترسیم سبک زندگی دینی و اسلامی، آرامش و آسایش و سعادت دنیوی و اخروی را به ارمغان بیاورد.
شیخ افرا فصاحت و بلاغت قرآن را اعجاز خارق العاده بیان کرد و گفت: یکی از وجوه دیگر قرآن هنرنمایی کتابالله در زیبایی کلام و در بلاغت و فصاحت است. آنچنانکه کفار و مشرکین از آوردن همانند آن حتی به یک آیه عاجز و ناتوان بودند، خداوند می فرماید: «قُلْ لَئِنِ اجْتَمَعَتِ الْإِنْسُ وَالْجِنُّ عَلَى أَنْ یَأْتُوا بِمِثْلِ هَذَا الْقُرْآنِ لَا یَأْتُونَ بِمِثْلِهِ وَلَوْ کَانَ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ ظَهِیرًا» اعراب با شنیدن قرآن از اعجاز آن شگفت زده بودند و جنیان همینکه قرآن را شنیدند ایمان آوردند: «قُلْ أُوحِیَ إِلَیَّ أَنَّهُ اسْتَمَعَ نَفَرٌ مِنَ الْجِنِّ فَقَالُوا إِنَّا سَمِعْنَا قُرْآنًا عَجَبًا».
وی اضافه کرد: خداوند در قرآن کریم در سوره مائده درباره اهل حبشه میفرماید وقتی که آیات قرآن را شنیدند مسلمان شدند: «وَإِذَا سَمِعُوا مَا أُنْزِلَ إِلَى الرَّسُولِ تَرَى أَعْیُنَهُمْ تَفِیضُ مِنَ الدَّمْعِ مِمَّا عَرَفُوا مِنَ الْحَقِّ یَقُولُونَ رَبَّنَا آمَنَّا فَاکْتُبْنَا مَعَ الشَّاهِدِینَ».
شیخ افرا با تأکید بر تلاوت روزانه قرآن و تعمّق و تدبّر در آیات آن گفت: فضایل تلاوت قرآن بسیار زیاد است و پیامبر اکرم (ص) درباره فضایل تلاوت قرآن میفرماید: «مَنْ قَرَأَ حَرْفًا مِنْ کِتَابِ اللَّهِ فَلَهُ بِهِ حَسَنَهٌ وَالْحَسَنَهُ بِعَشْرِ أَمْثَالِهَا».
عضو شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت از استقبال و حضور پرشور مردم عزیز و شریف و شرکتکنندگان قدردانی کرد.
همچنین از عامل اصلی این اتحاد جناب آقای حاج قاضی امام جمعه اهل سنت تربت جام و مدیر مدرسه احمدیه مزارشریف شیخ جاسم مولوی شرفالدین جامیالاحمدی که بهعنوان مدرسه منتخب شورای برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت با ارتباطی که با مسئولین نیروی نظامی و انتظامی سپاه و بسیج با فرماندار داشتهاند، توانستهاند این جمعیت را یکجا گرد هم جمع کنند، قدردانی کرد