به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دبیر خانه شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت از سیستان و بلوچستان، مولوی سید عبدالکریم حسینپور امام جمعه اهل سنت گشت شهرستان سراوان در خطبه های نماز جمعه این هفته گفت: اگر انسان همه چیز از قبیل ثروت و پست و مقام داشته باشد، اما از امنیت برخوردار نباشد، زندگی خوبی ندارد. جایی که هیچ نوع ثروت، پست و مقامی نیست و خانواده با سادهترین امکانات، زندگی خود را میگذرانند، اما در امنیت هستند و ترسی از ناامنی ندارند، اینها پادشاه اند، اما پادشاهی که امنیت نداشته باشد، آرام نیست و آن فقیری که در یک روستای دورافتاده به تنهایی زندگی میکند و امنیت دارد، بالاترین پادشاه است.
وی خاطر نشان کرد: در هر جامعه، شهر یا روستا و یا محله ای که امنیت نباشد، زندگی در آنجا تلخ است. به خصوص در جامعهٔ ما مسلمانان، چون که دین ما سراسر رحمت، شفقت، مهربانی، مواسات و همدردی است. دینی که به ما دستور میدهد در حالی که همسایهات ناراحت است، تو راحت نخواب. اگر در این چنین جامعهای ناامنی بیاید واقعا بسیار زننده و زشت است.
امام جمعه اهل سنت گشت تصریح کرد: اگر کافری این مسایل ناامنی را مطرح کند، او به ایمان، قیامت، عذاب قبر و حشر اعتقادی ندارد و به فکر زندگی بعد از مرگ نیست، ولی یک مسلمان که عقیدهاش این است من در این دنیا برای همیشه نیامدهام، بلکه آمدهام تا برای زندگی پس از مرگ خود فکری کنم و توشهای جمع کنم، چنین شخص هوشیار است و کاری انجام نمیدهد تا زندگی آخرتش لطمه بخورد. در حدیثی آمده است که: «دانا و هوشیار کسی است که نفس خود را پایمال کرده و برای بعد از موت عمل میکند.» سعدی نسبت به این چنین بندگان نیک خداوند میگوید:
از آن بر ملایک شرف داشتند /٭/ که خود بهتر از سگ نپنداشتند
وی افزود: شخصی میخواست بزرگی را مسخره کند، از او پرسید: تو بهتری یا این سگ من؟ فرمود: من در جلوی خودم گردنهای در پیش دارم، اگر از آن سالم گذشتم، پس از سگ تو بهترم و اگر نتوانستم بگذرم و ماندم و در جهنم افتادم، پس سگ از من بهتر است چرا که سگ در قیامت عذابی ندارد.
پس انسان هوشیار هیچ وقت رفاهیت دیگران را به هم نمیزند. این کسانی که رفاهیت و امنیت مردم را به هم میزنند، باید هم به عقل و هم به دین اینها گریست. اینها نه عقلی دارند که راه، عزت، و ذلت خود را بدانند؛ بلکه غرور و تکبر دارند و نه دین و ایمانی دارند که آنها را از این کارها بازدارد.
مدیر مدرسهٔ علوم دینی عین العلوم گُشت در فرازی از سخنانش خاطرنشان کرد: سعی کنیم این زندگی چند روزهٔ دنیا را برای خود بهشت کنیم. شاید باسوادان در کتابها خواندهاند که کسانی دنبال مدینهٔ فاضلهای بودهاند که همه چیز در آن موجود باشد و نیازی به جاهای دیگر نباشد، به ظاهر گیر آوردن چنین شهری مشکل است به خصوص در این زمان که دنیا پر از فتنه و فساد است، اما محال نیست؛ اگر همهٔ ما خواهان این باشیم که چنین شهری گیرمان بیاید به شرطی که همه خواهان آن باشیم ، اگر بر آن دستوراتی که در قرآن و حدیث آمدهاند، عمل کنیم، یقین بدانید که جامعهٔ ما جامعهٔ فاضلهای خواهد شد.
مولوی حسین پور در ادامه بیان کرد: چرا که هیچ مسلمانی در آن نمیخواهد مسلمانی دیگر را آزار و اذیت کند. مسلمان در آن خودخواه و خودپسند نیست و خود را ترجیح نمیدهد. مسلمان اگر برادر مسلمانش چیزی نیاز داشته باشد، او را بر خود ترجیح میدهد، نه اینکه بگوید فلانی در چاه بیفتد و من بالا بروم. در قیامت هر عضوی از انسان علیه خودش گواهی میدهد، انسان باید فکر کند در آن حالتی که برای هر کارش علاوه از قراین دیگری مثل زمین، دفاتر ، و دو فرشته که گواهی میدهند، از خودش شاهد و گواه آورده میشود؛ در آن صورت حال آن شخص چه میشود؟
امام جمعهٔ شهر گُشت با اشاره به اینکه بسیاری از گناهان از زبانِ انسان ایجاد میشوند، اظهار داشت: مواظب زبان خود باشیم که با آن کسی را آزار و اذیت نکنیم، دروغ نگوییم، تهمت نزنیم، زبان را اگر در مسیر درست به کار ببریم، به نفع ماست، اما اگر در مسیر غلط به کار بردیم که انسانی، همسایهای، خواهر و برادری، پدر و مادری از ما ناراحت و ناراضی شد، پس این زبان به ضرر ماست. لذا مواظب زبان باشیم.